czwartek, 21 marca 2013

Szarlotka królewska Przepis 1


Składniki:

    1/2 szkl. cukier puder,
    1/2 kostki masło,
    100 gram mleko,
    1 szt. galaretka,
    1 słoik jabłka,
    szczypta Sól,
    1 proszek do pieczenia łyżka,
    1 łyżka ocet 10 %,
    1 łyżka mąka ziemniaczna,
    1/2 szkl. mąka,
    3 szt. jajka,
    5 dkg cukier


Upiec biszkopt z podanych składników tj.ubić pianę z białek ze szczyptą soli ,dodać żółtka oraz pozostałe składniki i wymieszać z mąką.Po upieczeniu ciasto wystudzić.
Przygotować garnuszek,wyłożyć jabłka jak trzeba dodać odrobinę cukru i jak jabłka będą wrzały wsypać sucha galaretkę-dokładnie wymieszac i wystudzić.
Mleko na masę zagotować,utrzec masło z cukrem pudrem i po łyżeczce dodawać gorące mleko. na biszkopt wykładamy ostudzone jabłka a na całkiem zimne jabłka wykładamy masę.Całość ciasta polewamy polewą czekoladową.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz