czwartek, 21 marca 2013
Szarlotka królewska Przepis 1
Składniki:
1/2 szkl. cukier puder,
1/2 kostki masło,
100 gram mleko,
1 szt. galaretka,
1 słoik jabłka,
szczypta Sól,
1 proszek do pieczenia łyżka,
1 łyżka ocet 10 %,
1 łyżka mąka ziemniaczna,
1/2 szkl. mąka,
3 szt. jajka,
5 dkg cukier
Upiec biszkopt z podanych składników tj.ubić pianę z białek ze szczyptą soli ,dodać żółtka oraz pozostałe składniki i wymieszać z mąką.Po upieczeniu ciasto wystudzić.
Przygotować garnuszek,wyłożyć jabłka jak trzeba dodać odrobinę cukru i jak jabłka będą wrzały wsypać sucha galaretkę-dokładnie wymieszac i wystudzić.
Mleko na masę zagotować,utrzec masło z cukrem pudrem i po łyżeczce dodawać gorące mleko. na biszkopt wykładamy ostudzone jabłka a na całkiem zimne jabłka wykładamy masę.Całość ciasta polewamy polewą czekoladową.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz